You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Ruilen & Retourneren

We willen dat je helemaal tevreden bent met je aankoop

Een artikel retourneren kan niet eenvoudiger. Pas uw aankopen gemakkelijk thuis aan en als u ze moet terugsturen, heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling te ruilen of te retourneren.

Zorg ervoor dat je artikelen nieuw, ongebruikt en zonder online shop en designer kledinglabels worden geretourneerd. Retouren die niet aan ons beleid voldoen, worden niet geaccepteerd en worden teruggestuurd naar de klant.

Neem bij vragen contact op met onze klantenservice.

Retourneren van uw aankoop

1. Vraag eenvoudig binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een Return Merchandise Authorization (RMA) -nummer aan.

2. Meld u aan bij uw account en selecteer onder Mijn bestellingen het bestelnummer met de artikelen die u wilt retourneren.

3. Klik op de knop EEN RETOUR / RETOUR MAKEN en volg de stappen

4. Vink het vakje aan om akkoord te gaan met ons retourbeleid. Wij sturen u vervolgens een e-mail met uw RMA (Return Merchandise Authorization) en referentienummer van de koerier.

Om ervoor te zorgen dat je retourzending onder ons gratis retourbeleid valt, stuur je deze terug vanuit hetzelfde land als waar deze is afgeleverd. Bestellingen teruggestuurd vanuit een andere bestemming kunnen extra kosten met zich meebrengen en kunnen vertraging oplopen bij de douane.

Wij geven er de voorkeur aan dat artikelen via onze eigen service aan ons worden geretourneerd, zodat ze worden beschermd en verzekerd. U kunt op een veilige manier retourneren, maar wij aanvaarden geen aansprakelijkheid.

Een terugbetaling ontvangen

Uw terugbetaling wordt bijgeschreven op de oorspronkelijke betaalmethode of als winkeltegoed op uw account.

Houd er rekening mee dat het tot 10 werkdagen kan duren voordat terugbetalingen op uw account verschijnen vanwege verschillende verwerkingstijden tussen betalingsproviders.

Ons beleid

Alle artikelen moeten nieuw, ongebruikt en met al onze website en designer kledinglabels worden geretourneerd. Retouren die niet aan ons beleid voldoen, worden niet geaccepteerd en teruggestuurd naar de klant.

Herhaalde retouren

We bieden een flexibel retourbeleid om uw online winkelervaring nog eenvoudiger te maken. We houden het aantal retouren bij dat door klanten wordt bijgehouden en voortdurende retouren worden naar ons goeddunken gemarkeerd en mogelijk geweigerd of leiden tot de sluiting van uw account.

Late retourzendingen

Uw aankoop moet binnen 28 dagen na ontvangst van uw bestelling naar ons worden teruggestuurd.

Schoenen

Let er bij het passen van schoenen op dat u de zolen niet bekrast of de schoenendoos markeert. Retourzendingen moeten ook de stofzak en doos bevatten, aangezien deze als onderdeel van het product worden beschouwd. Plaats de schoenendoos in een andere doos om schade tijdens het transport te voorkomen.

Defecte goederen

Goederen worden geclassificeerd als defect als ze beschadigd worden ontvangen of als er een productiefout optreedt binnen zes maanden na aankoop. Items die beschadigd zijn als gevolg van normale slijtage worden niet als defect beschouwd.

Als uw artikel defect is wanneer u het ontvangt, kunt u het retourneren voor een terugbetaling. Vraag eenvoudig uw RMA-nummer (Return Merchandise Authorization) aan en stuur de defecte goederen binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen naar ons terug.